19. maj 17.00

Ponytlon

Tudi letos bomo na Tednu mladih organizirali kolesarsko dirko za vse tiste entuziaste nizkocolskih koles, ki vam je vzpon na Vršič prezahteven, predolg, ali pa ste preprosto bolj šprintersko naravnani kolesarji. Odvil se bo namreč že drugi Ponytlon na Mohorjevem klancu!

HITROSTNO TEKMOVANJE
Tekmovalci se boste pomerili v četvorkah, kjer se bosta v naslednji krog uvrstila po dva najhitrejša tekmovalca. Poskrbljeno bo tudi za tiste, ki bi se radi udeležili tekme, pa vaš pony ni opravil tehničnega pregleda ali ga sploh nimate, saj bosta na voljo dve kolesi, na katerih boste lahko tekmovali vsi.

MODNI SPUST S KOLESOM
Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji mode ter estetike, ki vam bo namenjen modni spust s kolesom. Nagrajeno bo kolo, ki bo najbolje sovpadalo z voznikom.

“SPRAVI GA GOR”
Za tiste, ki jim vožnja s kolesom ni tako ljuba, bo na voljo disciplina “spravi ga gor”, v kateri bo potrebno kolo spraviti na vrh klanca na kakršnkoli način, le brez pomoči pedal.

ŽUR NA TERASI
Po končanih športnih dogodkih pa se bo dogajanje nadaljevalo v baru Terasa, kjer boste lahko zažurali pod taktirko DJ-a, ki naj ostane presenečenje.

Na vzpon ste vabljeni vsi lastniki 20 colskih ponyjev ter drugih 20 colskih koles. Na disciplini modni spust ter »spravi ga gor« pa se lahko prijavite s kakršnim koli enoslednim vozilom.

POTEK:

  • 17.00: začetek, zbiranje naknadnih prijav in organizacija tekmovalcev
  • 18.00: start 1. skupine, cca 10 min na skupino, cca 6-8 skupin
  • po zaključenih polfinalih (19.00): modni spust
  • po spustu(19.30): »spravi ga gor«; Vsi udeleženci tekmujejo naenkrat, kolo je treba spraviti do vrha klanca na kakršen koli alternativen način. Start in cilj se prestavita, da je proga daljša.
  • po “spravi ga gor” (20.00); finale
  • po finalu(20.10): razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad
  • po razglasitvi: žur na Terasi

PRIJAVNINA:

3€ dirka, 2€ kategorija “spravi ga gor” (vsi tekmovalci dobijo ob prijavi pivo/sok v baru Terasa)

 

 

Cena:

3€ dirka, 2€ kategorija “spravi ga gor”

Kontakt:

pr.tm@ksk.si

Ponytlon

Šport