O festivalu

Teden mladih je že tradicionalni mladinski festival, ki vsako leto poteka v Kranju v organizaciji aktivistov Kluba študentov Kranj. Tudi letos se bo na ulicah Kranja in v prireditvenih prostorih odvilo več kot štirideset glasbenih, kulturnih, športnih in zabavnih dogodkov.

Največji dogodek se bo odvil zadnji dan festivala, ko bodo na finalnem koncertu Teden mladih 2017 sklenile skupine Lemaitre, Dječaci in Koala Voice, ostale letošnje vrhunce pa predstavljajo otvoritveni večer s koncertom skupine Matter, Nočni tek po ulicah Kranja, Ponytlon ter Stand-up comedy roast: SPOPAD KOMIKOV.

Življenjska pot Tedna mladih je začrtana vse od leta 1995, ko so na gradu Khislstein v dežju nastopili legendarni pankerji KUD Idijoti. Pred njimi so občinstvo ogrevali Minusi in In Reality. Kljub temu, da se za uradno letnico rojstva šteje leto 1995, je Teden mladih v nekoliko drugačni preobleki obstajal že v socialističnih časih, Klub študentov Kranj pa ga je po sedemletnem premoru le ponovno obudil. Festival je v 19-letni karieri postal tradicionalni kranjski dogodek v mesecu maju in iz dogodka z nekaj stojnicami ter manjšimi koncerti zrastel v velik slovenski mladinski festival. V raznovrstno programsko shemo je vključena oblica dogodkov, ki ponujajo športne, mladinske, kulturne, glasbene, izobraževalne, otroške in mednarodne vsebine, festival pa letno pritegne na tisoče obiskovalcev. Njegova klientela letos cilja na zrelejšo in bolj zahtevno mladino, ki rada sledi sodobnim trendom. Od vsega začetka so Teden mladih gradili aktivisti z neustavljivo gorečnostjo, ki jih je festival učil kolegialnosti in solidarnosti.

Čeprav na kranjskih ulicah v času devetdnevnega festivala nikoli ne usahne mladostna energija, zagotovo največ ljudi pritegne večerni glasbeni program. Teden mladih je doslej gostil številna velika glasbena imena svetovnega formata, hkrati pa priložnost za predstavitev pred gorenjskim občinstvom ponudil tudi manj uveljavljenim glasbenikom, vrednim pozornosti in poslušanja. Med drugim so doslej na odrih Tedna mladih nastopili KUD Idijoti, Hladno pivo, Parni valjak, Panda, Rok’n’band, Inspectah Deck (Wu Tang Clan), Elvis Jackson, Gaby Moreno, Carnival Youth, Tinkara Kovač, Gibonni, Edo Maajka, Slon in Sadež, Big Foot Mama, Gušti in Polona Kasal, Panda, Dog Eat Dog, Let3, Haydamaky, Valentino Kanzyani, Srečna mladina, Terra folk, Karma, Magnifico, Šank Rock in še mnogi drugi.

Se vidimo na ulicah Kranja!

Whether it be someone blending a smartphone or throwing a game console onto the ground while people line up to buy one, people seem determined to make us cringe as brand new technology meets an untimely end