17. maj 19.00

Festival neuveljavljenih skupin

Na Festivalu neuveljavljenih skupin se bodo letos predstavile zasedbe Crazy Neighbours, Wet Cassette, Fuck the 5th in Smetnaki.

 

  • CRAZY NEIGHBOURS

Crazy Neighbours so razigrana in uigrana zasedba petih članov. Aleš (solo kitara, back vokal), Boby (ritem kitara), Rok (bas, back vokal) in Brigita (vokal) že dve leti skupaj preigravajo znane in njim všečne rock komade, letos pa se jim je po nekaj zamenjavah članov pridružil še Anže (bobni), ki je zbrani druščini dal dodaten zagon. Naši »sosedi« se zato večkrat dobijo v svojem placu, kjer ropotajo, vpijejo, pojejo, se pregovarjajo in navdušujejo drug drugega, s tem pa nastaja tudi njihova lastna glasba, ki odraža njihovo ljubezen do žanra, ki jim je vsem najbolj pri srcu. To dokazujejo tudi na koncertih, kjer poslušalce spravljajo v dobro voljo s svojo pristnostjo in sproščenostjo na odru. Vabljeni, da se jim pridružite!

 

  • WET CASSETTE

Wet Cassette je petčlanska rock skupina iz Kranja, ustanovljena leta 2015. Po nekaj kadrovskih menjavah zasedbo po novem sestavljajo Luka Bizjak (kitara), Anže Eržen (kitara), Luka Krmelj (bas), Sebastjan Zavrl (bobni) in Filip Rogac (vokal). Ker se glasbeni okusi njenih članov med seboj dokaj razlikujejo, skupina tako meša različne žanre, kot so metal, rock, grunge, alternative, blues, funk, punk… Fantje so šele na začetku svoje glasbene poti in si koncertne izkušnje šele pridobivajo, za sabo pa imajo že dva uspešna nastopa v okviru letošnje sezone Špil Lige v ljubljanskem Kinu Šiška.

Poslušajte: https://soundcloud.com/wet-cassette

 

  • FUCK THE 5TH

Fuck the 5th so glasna garažna rokerska posadka iz Kamnika, ki polni ušesa z nabitim kaosom in harmonijo. O sebi pa na kratko povedo tole: »Predstavljajte si dan, ko vam preprosto prekipi. Spakirate pir, konzervirano hrano in škatlo cigaret, se vsedete v avto in odpeljete, kamorkoli vas ta cesta pelje. Na znana in neznana polja, v temne kotičke mesta in na cvetoča polja vrtnic, ali pa preprosto v posteljo! Mi smo Fuck The 5th, nam je prekipelo in vabimo vas na potovanje!«

Poslušajte: https://soundcloud.com/fuckthe5th

 

  • SMETNAKI

Smetnaki so nova zasedba iz Kranja in okolice Tržiča, ki je nastala pod vplivom skaja, punka in funka. V šali zase pravijo: »Kakor v vsakdanjem življenju naletiš na veliko smeti, tudi na koncertu Smetnakov slišiš smeti, saj iz naših inštrumentov prihaja najbolj zanič glasba, kar jo je možno slišati. Če vržeš kamen po hribu navzdol, bo verjetno nastal boljši zvok, kot pa prihaja iz naših inštrumentov.«

 

 

You might also https://homework-writer.com find that specialties correlate with regions

Cena:

3€

Kontakt:

pr.tm@ksk.si

Festival neuveljavljenih skupin

Rock bar – Down Town

Koncerti